Hoe werkt het?

Wil je deelnemen aan de Ronde van Oosterberg?

Meld je aan!

Voor wie?
Ben je betrokken bij Koninklijke Oosterberg en hou je van fietsen op de racefiets of een lekker stuk wandelen? In mei en juni 2022 zetten we ons in voor kinderen met een spierziekte! Klant, leverancier, medewerker of op een andere manier betrokken: je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. Kies een etappe die je aanspreekt of schrijf je in voor meerdere routes. Aan iedere etappe doen ook medewerkers van Oosterberg mee.

Waarom?
Elke deelnemer die de sportieve uitdaging aangaat, krijgt een eigen actiepagina op deze website. Via deze pagina kun je vrienden, familie, collega’s en andere bekenden vragen je te sponsoren, om zo geld in te zamelen voor het goede doel: Spieren voor Spieren. Naast alle sponsoring komt ook het inschrijfgeld (€ 12,50 per deelnemer) geheel ten goede aan deze stichting.  

Hoe?
We organiseren twintig fietsetappes door Nederland, variërend van 80 tot 130 kilometer, van Oosterberg-vestiging naar vestiging. De etappes zijn verdeeld over meerdere data, in de maanden mei en juni 2022. Op 1 juli 2022 vindt de afsluitende wandeletappe plaats, waarbij we van onze vestiging in Zutphen naar het nieuwe hoofdkantoor in Apeldoorn lopen (18 kilometer). 

Elke etappe begint op de locatie van aankomst, waarna deelnemers met hun fiets per bus naar de vertreklocatie worden gebracht. De start vindt in de loop van de ochtend plaats, de verwachte finishtijd ligt steeds rond het einde van de middag. Er wordt gefietst in pelotonvorm, met een gemiddelde snelheid tussen de 26 en 28 kilometer per uur.

Bij aankomst op de vestiging staat na iedere etappe een welkomstcomité klaar dat de helden van die dag binnenhaalt. Aansluitend is er een barbecue met netwerkevent. De definitieve routes en programma's staan vermeld onder de desbetreffende route op deze website.

Individueel of als team?
Naast individuele deelname kun je je ook als team (twee tot max. vijf deelnemers) inschrijven. Schrijf je snel in, per etappe kunnen maximaal 50 mensen deelnemen.

Wat doet Spieren voor Spieren?
Spieren voor Spieren financiert wetenschappelijk onderzoek en sporthulpmiddelen voor kinderen met een spierziekte. Met het Spieren voor Spieren kinder- en expertisecentrum helpt de stichting de diagnose, behandeling en zorg van kinderen met een spierziekte te verbeteren.

Wanneer?
We starten op 17 mei 2022 met een tocht van Apeldoorn naar Zevenaar. De 20e fietsetappe vindt plaats op 30 juni 2022, van Almelo naar Zutphen. Op 1 juli 2022 is de finaledag met een afsluitende wandeletappe van Zutphen naar Apeldoorn. Alle routes en data kun je hier vinden.

Meer weten?
Bel ons (055-3695500), mail ons (rondevanoosterberg@oosterberg.nl) of kijk op de pagina met veelgestelde vragen.