Vader en dochter rijden samen Ronde van Oosterberg

Normal 3c80eae77dbca61827a2c522ea14c765469c7f24
06-02-2020 | 09:38

Een vader en dochter die samen meedoen met de Ronde van Oosterberg, hoe tof is dat! Fleur en Cor Arbeider doen het. Samen fietsen ze op 14 juni 2022 van Den Haag naar Utrecht. 

 

Fleur; Mijn naam is Fleur Arbeider, 20 jaar oud en ben samen met mijn vader (Cor) en moeder (José) woonachtig in De Meern, te Utrecht. Mijn zus woonde eigenlijk ook nog bij ons, maar die heeft ons een paar weken geleden thuis verlaten door in haar eigen appartementje in Maarssen in te trekken (haha). Momenteel ben ik student aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik voor de opleiding tot docent Geschiedenis studeer. Deze opleiding volg ik met enorm veel plezier en het allerleukste is kinderen iets bijbrengen van de prachtige geschiedenis van de wereld en voornamelijk van ons mooie Nederland. Naast mijn opleiding tot Docent Geschiedenis ben ik gecertificeerd Barista bij Doppio Espresso Leidsche Rijn Centrum en maak ik meerdere malen per week gasten blij met de allerlekkerste koffies. Ik werk met ontzettend veel plezier samen met heel erg veel leuke, lieve collega’s. Ik kan mezelf zeker omschrijven als een sociale, spontane en sportieve jonge dame.

Cor; Mijn naam is Cor Arbeider en ik ben 52 jaar oud. Samen met mijn vrouw José heb ik 2 dochters en woon ik in De Meern, te Utrecht. Momenteel werk ik meer dan 25 jaar bij Bemico, waarvan ruim 20 jaar als projectleider/ projectmanager. Bemico is een elektrotechnisch installatiebedrijf, eveneens in De Meern, met circa twintig medewerkers. Bemico is gespecialiseerd in het realiseren van alle technische installaties in bijvoorbeeld de Retail, klein utiliteit en luxe woningbouw. Wij hebben bijvoorbeeld afgelopen jaar 2019 hard gewerkt aan het VIP Center op Schiphol Airport. Naast dat ik veel uren te vinden ben op mijn werk, kun je mij ook regelmatig op de golfbaan vinden. Ik vind het leuk om wanneer het mooi weer is met zakenrelaties tijdens een goed zakelijk gesprek een balletje te slaan. Ook stap ik met mooi weer regelmatig op de wielrenfiets en fiets ik mooie stukken door Midden- Nederland.

 

Welke route gaan jullie fietsen? Waarom deze route?

Mijn vader en ik rijden 4 juni 2020 de ronde van Oostenberg richting De Meern. De reden waarom wij juist deze route rijden is omdat mijn vader een zakenrelatie heeft met Oostenberg in De Meern. Daarom willen wij graag naar deze vestiging fietsen en een mooi bedrag bij elkaar verzamelen om kinderen met een spierziekte te helpen.

 

Wat is jullie beweegreden om mee te doen? Waarom fietsen jullie mee met de Ronde van Oosterberg?

Voor mij (Fleur) is het heel erg normaal dat ik naar mijn werk fiets, dat ik veel kan wandelen en dat ik sport. Maar voor veel leeftijdsgenoten en jonge kinderen is dit niet zo vanzelfsprekend. Veel kinderen worden beperkt door een spierziekte en kunnen hierdoor niet bewegen en zijn afhankelijk van andere of van hulpmiddelen. Het onderzoek naar de verschillende spierziektes en de hulpmiddelen kost enorm veel geld. Wij willen dit onderzoek stimuleren door geld in te zamelen om het leven van deze kinderen iets gemakkelijker te maken.

 

Fietsen jullie voor een speciaal iemand?

Nee, wij fietsen voor alle mensen die onderzoeken en/ of hulpmiddelen bij spierziektes nodig hebben.

 

Wat is jullie streefbedrag qua donaties?

Toen wij begonnen met het inzamelen van geld stond ons eerste streefbedrag op 100 euro. Nadat wij familie, vrienden, kennissen, zakenrelaties en collega’s hebben ingelicht over ons prachtige doel begon het balletje te rollen. Steeds meer mensen en zelfs onbekende mensen doneerde ons geld en al binnen een paar uur hadden we ons eerste streefbedrag behaald. Maar dit was pas het begin, binnen twee dagen hadden wij al ruim 500 euro bij elkaar weten te sparen doormiddel van heel veel donaties van allemaal lieve mensen die ons steunen voor alle kilometers. Momenteel staan onze donaties even stil maar tikken we bijna de 700 euro aan. Ons definitieve streefbedrag is nu 1000 euro en wij hopen dit dan ook te bereiken voordat wij beginnen aan onze ronde van Oostenberg op 4 juni 2020.

 

Hebben jullie vaker of doen jullie vaker mee aan acties voor bijvoorbeeld Spieren voor Spieren of fiets evenementen?

Nee, wij hebben ons nog nooit ingezet voor acties voor Spieren voor Spieren. Dit is echt de eerste keer dat wij überhaupt aan het trainen zijn voor een groots fietsevenement. Op dat gebied zijn wij echt nog de beginners haha. Maar wij hopen wel dat dit een begin is en dat er nog veel meer mooie fiets evenementen aan komen die wij kunnen gaan fietsen voor een mooi doel.

 

Moeten jullie ervoor trainen? Zo ja, hoe pakken jullie dat aan? Zo niet, hoezo niet?

Tuurlijk moeten wij voor deze ronde gaan trainen. We zijn nu sinds een paar jaar echt redelijk fanatiek aan het fietsen geslagen en hebben onze fietsen nu ongeveer 2 jaar. We fietsen redelijk vaak samen maar mijn vader vindt het nog wel eens lekker om op zondag ochtend als ik aan het werk ben een rondje alleen te fietsen en dan is hij ook echt uren onderweg, om vervolgens bij mij een kopje koffie te drinken en uit te rusten. Ik (Fleur) ben wel regelmatig in de sportschool te vinden en ben dan ook lekker aan het fietsen. Met een filmpje op mijn telefoon en mijn oordopjes in kan ik het lekker lang volhouden, want ja, in een sportschool zie je niet zo heel erg veel van de omgeving (haha). Wij zijn wel weer van plan om lekker samen te gaan fietsen buiten, want wij moeten al die kilometers natuurlijk wel volhouden.

 

Komen er nog fans voor jullie kijken?

Nou, het fiets evenement vindt plaats op een donderdag en dan is eigenlijk iedereen aan het werk! Dus helaas zullen er niet zo heel erg veel fans langs de zijlijn staan. Gelukkig hebben we elkaar, dus kunnen we elkaar aanmoedigen en steunen als we het zwaar krijgen.

 

Oosterberg is de eerste in de branche die dit soort evenement organiseert, wat vinden jullie daarvan?

Wij vinden het enorm goed dat zo’n groot bedrijf het initiatief neemt om mensen met een spierziekte te helpen om onderzoeken en hulpmiddelen te financieren. Wij hebben daar alle respect voor en vinden het een mooi idee om mensen én goed in beweging te laten komen én mooie bedragen op te halen voor de onderzoeken naar spierziekten. 

 

Hoe kwamen jullie erbij om mee te doen? Ergens een advertentie gezien of via Marco (vestigingsleider Utrecht) of…?

Ik (Cor) ben benaderd door Marco om mee te doen aan dit evenement. Eigenlijk had ik geen keus, want Marco ging er al vanuit dat ik ja zou zeggen en had me eigenlijk al praktisch aangemeld. Toen had mijn dochter eigenlijk ook geen keus en moesten we ons wel beide gaan inschrijven. Mijn vader loopt mij eigenlijk al een jaar lang te plagen met dat we een grote ronde moeten gaan fietsen dus ik was eerlijk gezegd best wel verbaast dat hij me echt had ingeschreven voor een fiets evenement. Eerlijk gezegd was ik in eerste instantie niet helemaal blij want 90 kilometer vind ik wel echt een hele hoop voor zo’n eerste keer. Maar toen ik uiteindelijk hoorde voor welk doel we zouden gaan fietsen was ik eigenlijk direct om en hebben we ons officieel ingeschreven, onze eigen donatie pagina’s aangemaakt en zijn we direct begonnen met het werven van sponsoren.

 

Cor, ben je al lang klant?

Pffoee, ja we zijn echt al een hele lange tijd klant. Maar hoelang precies, dat weet ik niet. Oosterberg is zo’n 2 jaar geleden vanuit Nieuwegein verhuisd naar een nieuw pand in De Meern, schuin tegenover ons pand van Bemico. Waardoor het voor ons heel gemakkelijk is om ’s Ochtens voor het werk wat materialen te halen bij de balie. De straat oversteken en we zijn er!

 

Cor en Fleur, super dat jullie mee doen! Wil je hen ook steunen? Klik op deelnemers en bezoek hun actiepagina.

 

Ben jij ook enthousiast geworden om mee te doen? Of wil jij ook graag samen met een familielid, vriend of kennis ook Spieren voor Spieren steunen? Fiets dan ook mee met de Ronde van Oosterberg!