Nieuws van Spieren voor Spieren: samenwerking KNKV

05-10-2021 | 16:06

Het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond) gaat samenwerken met Spieren voor Spieren, met als doel om spierziekten bij kinderen te verslaan. Gezicht van de samenwerking is Daan Preuninger, speler van TeamNL Korfbal en Fortuna/Delta Logistiek. Hij wordt bijgestaan door kind-ambassadeur Danique van der Linden, die ondanks haar spierziekte met veel plezier korfbalt – en training geeft – bij PSV/lifovragen.nl.

Richting en tijdens het EK korfbal (25-30 oktober) en de zaalcompetitie rolt het KNKV met Spieren voor Spieren de eerste acties uit. De eerste actie komt volledig ten gunste van kinderen met een spierziekte en de tweede actie is ook voor de korfbalverenigingen in het land interessant.

‘Gezonde spieren gun je iedereen’
Daan Preuninger: “Als topkorfballer, maar ook vanuit mijn opleiding tot docent lichamelijke opvoeding, weet ik hoe fijn het is om lekker te kunnen sporten en bewegen. Gezonde spieren gun je iedereen en daarom zet ik me graag samen met het KNKV in voor Spieren voor Spieren in de strijd tegen spierziekten bij kinderen.”

Meer lezen? Ga naar Spierenvoorspieren.nl