Spieren voor Spieren

Alle spierziekten bij kinderen verslaan!

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte. Soms erfelijk, soms niet. Er zijn veel verschillende spierziekten, maar in alle gevallen beperkt het hen in alles wat ze willen en kunnen.

Sommige kinderen hebben al van jongs af aan niet de spierkracht om zelfstandig te kunnen bewegen en zijn in veel afhankelijk van anderen en van hulpmiddelen. Bij andere kinderen wordt pas later een spierziekte ontdekt en gaan zij van veel bewegen en sporten naar een situatie waarin dit alsmaar moeilijker wordt, ze steeds meer moeten opgeven en zich telkens opnieuw moeten aanpassen aan nieuwe beperkingen.

Spieren voor Spieren wil hier verandering in brengen door structureel onderzoekprojecten te financieren die erop gericht zijn om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. Tegelijkertijd streven wij ernaar om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren. Dat doen we door mensen op te roepen om in actie te komen en gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.

Door middel van partnerships met het bedrijfsleven, sportieve acties en het organiseren van evenementen waarbij sporten centraal staat, wordt er jaarlijks geld opgehaald dat wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject, het financieren van hulpmiddelen en het organiseren van leuke dagen voor kinderen.

Ook jij kunt je gezonde spieren inzetten voor zieke spieren! Fiets of wandel mee met de Ronde van Oosterberg

100% van het inschrijfgeld én de sponsorgelden gaat direct naar Spieren voor Spieren. Bekijk hieronder wat jouw donatie aan Spieren voor Spieren oplevert.