De voorbereiding van… Sven de Goede (Kerkrade – Eindhoven)

17-02-2022 | 13:45

Sven de Goede, medewerker binnendienst bij de nieuwste Oosterberg-vestiging in Eindhoven, is een sportfanaat die geen moment heeft getwijfeld over deelname aan de Ronde van Oosterberg: “Het is dat het praktisch gezien niet haalbaar is, anders zou ik het liefst alle etappes fietsen.”

Hij noemt zichzelf een ‘redelijk fanatieke’ fietser en noemt daarnaast hardlopen en waterpolo als favoriete sporten: “Ik fiets graag. Samen met goede vrienden ga ik regelmatig een weekendje fietsen, of rijden we een mooie dagtocht. Lekker buiten, hoofd leegmaken, elkaar een beetje pesten door net wat harder te trappen.

Vaderschap

De afgelopen jaren heeft hij al aardig wat sportieve hoogtepunten beleefd: “Vorig jaar ben ik in een dag van Eindhoven naar Texel gefietst. Ik heb ook een kwart en een achtste triatlon gedaan en een marathon gelopen. Eigenlijk vind ik een halve marathon al te ver, saai en gewoon niet leuk. Maar nadat mijn zwager een paar jaar geleden plotseling overleed, heb ik als eerbetoon aan hem de marathon van Zaltbommel gelopen. Eens maar nooit weer, is wat ik erover kan zeggen.”

Zo fit als hij toen was, durft hij zichzelf op dit moment niet te noemen: “Ik ben vijf maanden geleden voor het eerst vader geworden, van zoon Jeppe. Dat vind ik fantastisch, maar het is nu wel wat meer geven en nemen als het gaat om tijd om te sporten.” Toch heeft zijn deelname aan de etappe Kerkrade-Eindhoven geen extra training nodig: “Alle etappes van de ronde fietsen, dat zou wel een echte uitdaging zijn. Maar dat is praktisch gezien helaas niet haalbaar.”

Gastheren

Sven trad zo’n anderhalf jaar geleden in dienst bij Oosterberg. Na een uitgebreide inwerkperiode bij de vestiging in Den Bosch, is de nieuwe vestiging in Eindhoven sinds kort geopend. Sven is de enige uit het team die zich als deelnemer voor de Ronde van Oosterberg heeft aangemeld: “Mijn directe collega’s worden al wel wat moe van mijn enthousiasme over het fietsen. Maar zij worden heel goede gastheren op 31 mei, met Brabantse gastvrijheid tot in hun tenen.”

Ook meedoen?

De Ronde van Oosterberg: 20 fietsetappes door Nederland, variërend van 80 tot 130 kilometer, van Oosterberg-vestiging naar vestiging. Koninklijke Oosterberg organiseert dit ambitieuze evenement ten gunste van stichting Spieren voor Spieren. Er is nog ruimte voor deelname! Zie voor meer informatie www.rondevanoosterberg.nl.

 

Wil je Sven volgen? Op LinkedIn deelt hij regelmatig video-updates van zijn training.