Samen in actie voor Jenell en stichting Spieren voor Spieren!

18-03-2022 | 07:25

Met de Ronde van Oosterberg roepen we iedereen op om zijn of haar gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Bijvoorbeeld voor de zieke spieren van de positieve, daadkrachtige Jenell Emanuelson (14) die bijgaande video opnam om de Ronde van Oosterberg te promoten.

Jenell heeft de spier- en gewrichtsaandoening AMC in haar armen en benen. Rechtop zitten, lopen… dat zou ze nooit kunnen, zo was de verwachting. Maar Jenell verbaast iedereen. “Door haar vindingrijkheid en doorzettingsvermogen kan ze alles.”

Het verhaal van Jenell
Veertien jaar geleden werd Jenell geboren met verstijfde en verkleefde spieren in haar armen en benen. “Tussen de tiende en twaalfde week van een zwangerschap worden spieren aangemaakt. Om één of andere reden is dat bij Jenell niet gebeurd in haar armen en benen”, vertelt haar vader Mike Emanuelson. “Daardoor heeft ze weinig tot geen spierkracht in haar benen en vooral haar armen. Daarnaast heeft ze vastzittende gewrichten.”

“Ik kan mijn benen en armen niet ver strekken en buigen”, vult Jenell aan. “Mijn handen en vingers zijn niet recht en mijn voeten groeien krom. Ik kan geen dingen pakken met mijn handen, dat doe ik met mijn mond. Ik typ, schrijf, teken en app met mijn mond. En ik rijd paard, Leo, die bestuur ik met mijn romp en schouders, waar de teugels met klittenband aan vast zitten.”

Jenell: “Mama zegt soms: Ik vind het bijzonder dat ik een kind met een handicap heb gekregen, zodat ik zelf iets van mijn kind kan leren.” Vader Mike knikt. “Dat doen we absoluut. Jenell is een doorzetter in hart en nieren, vanaf dag één. Haar doorzettingsvermogen straalt door binnen ons hele gezin. Ons motto is: lukt het niet, dan proberen we het volgende keer weer. Misschien lukt het dan wel, met andere inzichten.”

Helpen?
Misschien trekt het verhaal van Jenell je over de streep om ook mee te gaan fietsen, dat zou natuurlijk mooi zijn! Of je nu meedoet of niet: je kunt natuurlijk helpen door over de Ronde van Oosterberg te vertellen aan wie het maar horen wil, door te doneren of een financiële bijdrage te leveren. Het delen van bijgevoegde video op social media wordt uiteraard ook gewaardeerd.

Vragen?
Stel ze via rondevanoosterberg@oosterberg.nl of bel met Daan Hannink: 0575 584 029