De voorbereiding van Jeanine & Maylou voor de Ronde van Oosterberg!

20-06-2022 | 15:23

Jeanine en Maylou jagen als Recruiter van Koninklijke Oosterberg stad en land af op zoek naar de beste kandidaten. Dit vergt creativiteit en doorzettingsvermogen. Als Recruiter weet je niet altijd wat je kunt verwachten van een kandidaat. Zo zetten de dames het ene moment een spreekwoordelijke sprint in, om vervolgens om te schakelen naar een duurloop. Misschien helpt dit wel in hun voorbereiding voor de Ronde van Oosterberg! 

Gewoon mee doen!

Jeanine heeft zich ongeveer 2 jaar geleden opgegeven toen ze voor het eerst hoorde over de Ronde van Oosterberg. Jeanine: “Ik dacht meteen: gewoon doen! Het is voor het goede doel. Voor kinderen met een spierziekte is wandelen niet vanzelfsprekend dus we zetten graag ons beste been voor.” Toen Maylou begin januari in dienst kwam werd ze meegenomen in het enthousiasme van haar collega’s binnen P&O.
Maylou: “Naast het steunen van het goede doel zie ik het ook als een mooie gelegenheid om iedereen beter te leren kennen.
Dit is een mooie win-win situatie!”

Jeanine en Maylou hebben samen met hun teamgenoten van P&O gekozen voor de wandeletappe: 18 km van Zutphen naar Apeldoorn. Dit aantal kilometers zit niet in hun normale dagbesteding dus het vergt ook de nodige voorbereiding. Jeanine:” Ik heb een paard waar ik veel mee rijd en ook nu meer mee wandel. Daarnaast loop ik graag met een vriendin om me zo voor te bereiden om de 18 km.
Vroeger deed ik aan ‘Eventing wedstrijden’ met mijn paard, dat is een triatlon onder de paardensport. Een onderdeel daarvan is cross country, maar daarin was mijn paard wel stoerder dan ik!”

Maylou heeft sinds een jaar een ‘corona-hondje’ zoals ze haar zelf noemt. Maylou:” Ik wandelde al graag met de hond, partner en of vriendin.
Met het oog op de Ronde van Oosterberg wandel ik nu wel langer en vaker.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De generale repetitie

Deze wandeltochtjes zijn natuurlijk erg leuk en gezellig, maar daarbij halen ze niet de 18 km. Daar hebben ze uiteraard iets op bedacht. Als ‘generale repetitie’ hebben de dames op 11 juni jl. vanaf hun eigen woonplaats gelopen naar Laren, een afstand die ongeveer gelijk staat aan het aantal kilometers van de wandeletappe. Maylou: “Jeanine liep vanaf Borculo en ik vanaf Deventer. Laren is precies het middelpunt. Onze partners hebben ons daar opgewacht en ons weer naar huis gereden. Nadat wij onszelf natuurlijk wel hebben getrakteerd op een hapje en drankje. Het hele stuk weer teruglopen, dat ging ons weer net wat te ver!”

Ze zijn erg enthousiast en hopen dat nog meer mensen zich zullen gaan aanmelden voor de Ronde van Oosterberg. Doen ze naast de fysieke generale repetitie en dagelijks wandelen ook nog aan mentale voorbereiding?
Maylou: “Ja daar ben ik ook mee bezig. Ik hoop niet dat ik (veel) blaren krijg maar als ik me focus op waar ik naar uitkijk, en dat is de saamhorigheid, dan vergeet ik de blaren direct!” 
Ook Jeanine hanteert deze strategie: “Het aantal kilometers is best indrukwekkend en daar kan ik wel tegenop zien, maar dan denk ik aan de lekkere en gezellige BBQ aan het einde van de streep en dan is dat het aantal kilometers zeker waard!”