Koninklijke Oosterberg haalt meer dan 150.000 euro op voor Spieren voor Spieren

05-07-2022 | 11:01

Koninklijke Oosterberg heeft met De Ronde van Oosterberg meer dan 150.000 euro opgehaald voor stichting Spieren voor Spieren. Tijdens het zeven weken durende sportevenement werden twintig fietsetappes gereden door heel Nederland, van Oosterberg-vestiging naar vestiging, om geld in te zamelen voor dit goede doel. Op 1 juli is het succesvolle evenement afgesloten met een wandeletappe van Zutphen naar Apeldoorn.

De Ronde van Oosterberg is ontstaan uit liefde voor de fiets, maar ook uit de wens van Oosterberg om maatschappelijk iets bij te dragen. Daarom komt de gehele opbrengst ten goede aan Spieren voor Spieren. Deze stichting, die de missie heeft om alle spierziekten bij kinderen te verslaan, financiert wetenschappelijk onderzoek en biedt op diverse manieren ondersteuning bij de diagnose, behandeling en zorg van spierziekten bij kinderen. Minke Booij, oud-tophockeyer en sinds 2017 directeur van Spieren voor Spieren: “Wij zijn heel blij met dit evenement van Koninklijke Oosterberg. De Ronde van Oosterberg sluit perfect aan bij onze kerngedachte: gezonde spieren die zich inzetten voor zieke spieren.”

Maatschappelijk iets bijdragen

George Rietbergen, algemeen directeur Koninklijke Oosterberg: "Ik vind het niet alleen belangrijk om als onderneming goed bezig te zijn, maar ook om maatschappelijk iets bij te dragen. Zeker voor zo'n mooi doel als Spieren voor Spieren. Als je gezond bent heb je duizend dingen die je nog wilt doen. Als je ziek bent, is er nog maar één ding: de wens om beter te worden. Ik ben me er zeer van bewust hoe belangrijk gezondheid is. Het voelt dus erg goed om dit event te organiseren. Ik ben heel trots op alle deelnemers en wil ook alle sponsoren bedanken. Met elkaar hebben we een geweldig bedrag opgehaald."

Alle etappes gereden

Een bijzondere deelnemer aan De Ronde van Oosterberg is oud-medewerker Jan Bruntink, die alle etappes meefietst: in totaal 1678 kilometer. Jan Bruntink: “Ik ben zelf een echte fietser en was voordat ik met pensioen ging betrokken bij de organisatie van De Ronde van Oosterberg. Hoe mooi is het dan om deze nu in zijn geheel te fietsen? Het was niet alleen leuk om de verschillende etappes te rijden, maar ook om alle Oosterberg-collega’s nog eens terug te zien. Als oud-leraar Lichamelijke Opvoeding is Spieren voor Spieren bovendien een doel dat me aan het hart gaat. Ik vind het mooi om hier met de Ronde een bijdrage aan te leveren.”

De Ronde van Oosterberg werd mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsoren ABB, Cable Partners, Hager, Eaton, Opple, TKF, Wago, Donné, Schneider Electric, Busch Jaeger, Comelit, Pipelife en Philips. Daarnaast waren er diverse dagsponsoren en heeft de firma AALease tijdens de Ronde van Oosterberg twee personenauto's kosteloos ter beschikking gesteld.

.